Vergelijk prijzen van meer dan 1500 autoverhuurbedrijven in meer dan
60 000 vestingen

billeie3

Gegarandeerde lage prijzen voor huurauto’s

We vergelijken meer dan 1500 autoverhuurbedrijven wat lage prijzen verzekert

Geen verborgen kosten of heffingen

Wanneer u gebruikt maakt van ons zijn er geen verborgen of creditcard kosten

Klantenservice 24/7

Onze klantenservice is altijd operationeel, we sluiten nooit af

Onbeperkt aantal kilometers

Als u gebruikt maakt van ons zijn verzekering en een onbeperkt aantal kilometers altijd inbegrepen

Auto huren Saoedi-Arabië

Vind goedkope autoverhuur in Saoedi-Arabië door het formulier aan de linkerzijde in te vullen. Autoverhuur24.be vergelijkt tegelijkertijd de prijzen van verschillende bedrijven en zoekt de beste prijzen voor autoverhuur in Saoedi-Arabië. Als u via ons boekt zijn er geen verborgen kosten of creditcardkosten.

Saoedi-Arabië

Autohuur Saoedi-Arabië

Auto huren Saoedi-Arabië

Koninkrijk van Saoedi-Arabië Het grootste deel van het Arabische schiereiland en is de tweede grootste staat in de Arabische wereld.Het grenst Jordanië en Irak in het noorden-oosten Koeweit, Qatar, Bahrein en de Verenigde Arabische Emiraten in het oosten, Oman in het zuidoosten, Jemen in het zuiden, de Rode Zee in het westen en de Perzische Golf in het oosten.De bevolking is 28.376.355 (2010) inwoners en de hoofdstad is Riyadh . 97% van de totale bevolking is moslim.

Koninkrijk van Saudi-Arabië wordt soms aangeduid als “de Twee Heilige Moskeeën” land, dan in termen van Mekka en Medina, die de twee heiligste plaatsen in de islam.Saoedi-Arabië heeft een aanzienlijke invloed in het Midden-Oosten en de islamitische wereld, en is de economisch, politiek en militair dominante macht in de Golfregio.

Het land heeft ’s werelds op een na grootste oliereserves, die voornamelijk zijn geconcentreerd in de oostelijke provincie. Olie is goed voor meer dan 95% van de export en 70% van de overheidsinkomsten.

Toerisme in Saoedi-Arabië is grotendeels gebaseerd op de bedevaarten naar Mekka en Medina. Mekka krijgt meer dan drie miljoen pelgrims per jaar alleen tijdens de maand van de Hadj, en de rest van het jaar ongeveer negen miljoen pelgrims. Niet-moslims zijn niet toegestaan. Medina is heilig omdat de moskee Al-Masjid al-Nabawi bevat Mohammed graf.

Rode Zee stranden met zijn turkooizen water staat bekend als een van de mooiste plekken om te duiken.

Een andere populaire bestemming is Al-Diriyah buiten Riyadh .Diriyah was oorspronkelijke thuisbasis van de Saoedische koninklijke familie, en diende als de hoofdstad van de eerste Saoedische dynastie 1744/18.Mada’in Saleh is een pre-islamitische archeologische site met ruïnes uit de Nabatean koninkrijk (1e eeuw na Christuskr. Het volgt ook uit de Lihyani, een Arabische koninkrijk van eeuwen voor Christus, en Romeinse bezettingen.

Saudi-Arabië bekritiseerd voor haar systematische discriminatie van vrouwen. Het is het enige land ter wereld waar vrouwen niet mogen rijden.

De grootste luchthaven is King Fahd International Airport, 20 km ten noordwesten van Dammam.King Khalid International Airport ligt 35 km ten noorden van Riyad.