Wanneer u de huurwagen ophaalt

Indien u de huurauto op internet geboekt hebt, ontvangt u een boekingsbevestiging via e-mail. Print dit uit en neem het mee samen met uw paspoort, creditcard en rijbewijs.

Lees de algemene voorwaarden

Lees voordat u de overeenkomst bij de autoverhuurbedrijf tekent, de algemene voorwaarden aandachtig door. Als er iets niet duidelijk is, vraagt het dan aan iemand van het personeel.

Zorg ervoor dat u begrijpt wat gedekt wordt door de verzekering, en wat u moet bij een auto-ongeluk.

Inspecteer de auto

Inspecteer de auto grondig aan de binnen- en buitenkant samen met een vertegenwoordiger van het huurautobedrijf voordat u wegrijdt. Ga rond de hele auto, en zoek beschadigingen, krassen in de lak, schade binnenin etc. INDIEN u enige schade aan de huurauto ontdekt, moet dit in het verslag vermeld staan. Dit is om te voorkomen dat u aansprakelijk wordt gesteld voor de schade als u de auto inlevert – wat zeer duur zou kunnen zijn.

Controleer de banden op beschadiging of overmatige slijtage, en vergeet niet dat eventuele optionele extra’s die u wilt huren ook in orde moeten zijn voordat u wegrijdt. Indien er geen vertegenwoordigers van het verhuurbedrijf zijn die de auto met u kunnen controleren, neem dan foto’s met de camera op uw telefoon van alle zijden van de auto evenals het interieur. Als u schade ontdekt, noteer dit, en zorg dat een van de werknemers het papier ondertekent.

Bekijk de algemene voorwaarden i.v.m. brandstof

Zorg dat u weet wat voor soort brandstof de auto gebruikt, en of u de tank moet opvullen voor u de auto inlevert. De kilometerstand van de auto moet ook genoteerd worden op het contract, zowel bij het ophalen als inleveren.

Maak uzelf vertrouwd met de instrumenten van de auto

Zorg dat u vertrouwd bent met de instrumenten van de huurauto, zoals ruitenwissers, richtingaanwijzers etc. Maak gerust een ritje rond de parkeerplaats vóór u wegrijdt.

Maak uzelf vertrouwd met de lokale verkeersregels

Als u op autoakantie naar het buitenland gaat met een huurauto, is het belangrijk om de verkeersregels te kennen vóór u achter het stuur kruipt.