Voordat u de auto inlevert, moet u het brandstofpeil controleren. Meestal is de regel dat een huurauto moet worden teruggebracht met een volle brandstoftank. Anders wordt een bedrag van uw waarborgsom ingehouden.

Neem al uw bezittingen mee

Vergeet niet al uw persoonlijke bezittingen uit de huurauto te halen. Controleer ook het handschoenenkastje.

Controleer het interieur van de auto

Controleer of het interieur van de huurauto schoon en intact is – bv. geen vlekken/ gemorste dingen of schade binnenin. Het verhuurbedrijf zal u kosten aanrekenen als u de auto vuil inlevert. De algemene regel is dat u de auto in dezelfde staat inlevert als u hem hebt opgehaald.

Lever de auto in binnen de openingsuren

Het is aanbevolen de auto in te leveren tijdens de openingsuren. Sommige verhuurbedrijven staan toe dat u de auto buiten de openingsuren inlevert, maar dit houdt een bepaald risico voor u in. Wanneer u een auto huurt, bent u verantwoordelijk voor de auto’s staat tot één van de werknemers hem heeft nagekeken. In het slechtste geval zou men u schade kunnen aanrekenen die de auto oploopt terwijl hij onbeheerd is. Als u toch beslist de auto buiten kantooruren in te leveren, vergeet dan geen foto’s te maken van de auto als documentatie. Dit is om aan het verhuurbedrijf te bewijzen dat u de auto hebt ingeleverd zonder schade.

Breng het betaalbewijs mee

Wanneer de auto wordt ingeleverd, moet de conditie van de auto schriftelijk worden bevestigd en ondertekend door het autoverhuurbedrijf. Bewaar een kopie van dit document voor het geval er later een geschil optreedt.

Denk er ook aan dat als u de auto vóór de overeengekomen tijd inlevert, u geen geld terugkrijgt voor de niet gebruikte dagen.