Vergelijk prijzen van meer dan 1500 autoverhuurbedrijven in meer dan
60 000 vestingen

billeie3

Gegarandeerde lage prijzen voor huurauto’s

We vergelijken meer dan 1500 autoverhuurbedrijven wat lage prijzen verzekert

Geen verborgen kosten of heffingen

Wanneer u gebruikt maakt van ons zijn er geen verborgen of creditcard kosten

Klantenservice 24/7

Onze klantenservice is altijd operationeel, we sluiten nooit af

Onbeperkt aantal kilometers

Als u gebruikt maakt van ons zijn verzekering en een onbeperkt aantal kilometers altijd inbegrepen

Auto huren Sodankylä

Vind goedkope autoverhuur in Sodankylä door het formulier aan de linkerzijde in te vullen. Autoverhuur24.be vergelijkt tegelijkertijd de prijzen van verschillende bedrijven en zoekt de beste prijzen voor autoverhuur in Sodankylä. Als u via ons boekt zijn er geen verborgen kosten of creditcardkosten.

Sodankylä

Autohuur Sodankylä

Auto huren Sodankylä

Sodankylä (Noord-Sami: Soađegilli) is een dorp en een gemeente in de provincie Lapland in Finland .Het heeft een bevolking van 8809 (2012) inwoners. Het is de tweede grootste gemeente van Finland per gebied.

Het noordelijke deel van Sodankylä behoort tot de Sami nederzetting gebied. Noordelijke Sami is een officiële taal naast het Fins in dit gebied, maar er zijn zeer weinig Sami taalgebied.

Luosto is een bekende toeristische bestemming gelegen op ongeveer 30 km ten zuiden van het centrum van Sodankylä. Lusto biedt alles van ijsklimmen tot rendiersafari een skigebied en een goede cross-country mogelijkheden. Luosto heeft zelfs “santa-excursies” op het menu. Sinds 1986, gerangschikt Sodankylä Midnight Sun Film Festival.

Het heeft grote hotels en accommodaties die vaak ook spa en sauna. De plaats staat bekend om de winter activiteiten, maar ook ontvangt veel bezoekers in de zomer als de eerste plaats op zoek naar ongerepte natuur. Interessante bezienswaardigheden zijn de oude kerk uit 1689 die is gemaakt van hout en de nieuwe kerk uit 1859 gemaakt van steen. Northern Lights Kapel is een nieuwe kapel in 1986 en een donatie van architect Kari Ojala.

Luosto is de thuisbasis van de enige open amethist mijn in Europa, en is het mogelijk om een ​​bezoek aan de mijn. De Finse leger jege brigade die soldaten treinen naar het koude klimaat in Sodankylä.

Sodankylä luchthaven slechts militair gebruikt en is niet voor commerciële vliegtuigen. Kittila Airport ligt op 80 km afstand Sodankylä, terwijl Rovaniemi, bekend als Santa Claus Airport, gelegen 100 km van Lusto.